Aranyalbum - Albumot készítünk
Aranyalbum – Albumot készítünk
2015-12-12
Eseménynapló 2017
2017-01-30

Nagyszalonta Nevezetes Város – Versek a Csonkatorony tövében

verseles fokep

November 13-án a magyar nyelvet ünnepeljük. Ahogyan az előző években, úgy idén is nagy örömmel csatlakozott Nagyszalonta ahhoz a kezdeményezéshez, melynek keretében a határokon átívelve, egyidőben szavalnak magyar verseket a legkisebbek.

A Csonkatorony tövében sorakoztak fel Nagyszalonta kisóvodásai, közel 100 gyermek, hogy közösen szavaljanak verseket, s ezzel tisztelegjenek anyanyelvünk szépsége, sokszínűsége előtt.
Ezzel egyidőben Csepelen is felcsendültek a rímek, valamint a nagyszalontai Toldi Napközi pedagógusának, Szakács Beáta óvónőnek a közreműködésével a Gyertek, legyünk barátok nevelési projekt keretén belül Arad és Hargita megyékből is bekapcsolódtak óvodások a közös verselésbe.
Egyidőben csendültek fel tehát a versek Nagyszalontán, Csepelen, az aradi Manócska Óvodában (Varga Katalin és Czank Orsolya óvónők irányításával), valamint a Hargita megyei Gyimesközéplok településen (Csillag Kinga óvónő vezetésével) és a Hidegségi Fonócska oviban (Prezsmer Annamária óvónő irányításával).