A város régi kereskedelmi utak találkozásánál létrejött település, könnyen megközelíthető a Nagyvárad-Arad útvonalon (DN 79), kelet felé közúti csatlakozása van Tenke és Belényes irányába (DN 795), nyugaton a nemzetközi kapcsolatot biztosítja a Sarkadi út a Nagyszalonta-Méhkerék határátkelőhelyen keresztül (a határállomás 14 km közúton). Nagyszalonta vasútállomásáról könnyedén eljuthatunk Nagyvárad, Szatmárnémeti illetve Temesvár irányába, valamint a Nagyszalonta-Kötegyán vasútvonalon Magyarországra. Távolsága Budapesttől 220, Bukaresttől 620, Nagyváradtól 40, Aradtól 77 kilométer. Megközelíthető az E60 és E70 európai utakat összekötő DN79-es országúton. A legközelebbi autópályák: a magyarországi M3-as autópálya Debrecen irányában, valamint az M5-ös autópálya Szeged felé.

Rendszeres autóbuszjárat Nagyváradra és vissza. Hétköznapokon, szombaton, vasárnap minden órában 6.00 – 21 .00 óra között Indulás a vasútállomástól.

A Temesvár – Nagyvárad autóbuszjárat illetve a Nagyvárad – Temesvár autóbuszjárat Nagyszalontán a Melody Bár elől indul, naponta.
Helyfoglalás a 0740-377-212-es telefonszámon.